Helsingborg 2020-04-14

När Örenäs Slott Hotell & Konferens AB uppgraderar och förstärker sitt brandskydd inom Örenäs Slott Glumslöv, strax utanför Landskrona, så har Consilium Säkerhet Helsingborg fått förtroendet att leverera ett nytt brand- och utrymningslarmsystem till fastigheten.

Det natursköna Örenäs Slott Glumslöv byggdes under åren 1914-1918 av ”sockerkungen” Carl Tranchell. Han var vd och ägare av den enda sockerfabrik som då fanns i Sverige, och lät detta prägla slottet genom att exempelvis ge stuckaturen formen av sockerbetor. Detta barockslott kostade drygt en miljon kronor att uppföra – en för den tiden ofattbar summa. Sedan 1943 är Örenäs Slott en av Skånes största konferensanläggningar. Idag finns det 115 styck hotellrum både i slottet och närliggande byggnader. Örenäs Slott är också mycket populärt för festliga tillställningar av olika slag, exempelvis bröllop och födelsedagar eller bara för en trevlig weekend med erkänt god mat på egen hand eller tillsammans med goda vänner.

Örenäs Slott Glumslöv kommer att förses med ett interaktivt analogt adresserbart brandlarmsystem Consilium FG5000TM tillsammans med övervakad larmöverföring från AddSecure.

Bild: Örenäs Slott