Göteborg 2020-11-30

I samband med att Platzer Fastigheter AB bygger om och till fastigheten inom Kv Merkur Göteborg så har så levererar Consilium Säkerhet Göteborg fastighetens nya brand- och utrymningslarm tillsammans med El-Otto i Kungälv AB, Göteborg.

Kv Merkur är en välkänd fastighet i Göteborg, fastigheten Merkur uppfördes redan 1897 på Skeppsbron i centrala Göteborg och är idag en av de äldsta bevarade byggnaden i området.  Den nya delen av Merkur, med inspiration från hamnens industriella råhet och stenstadens robusta kvartersstruktur, kommer att ge ett öppet intryck mot Stora Badhusgatan. Den gamla palatsliknande delen av Merkur är både ståtligt och lekfullt med sina små torn och tidstypiska detaljer.

Fastigheten Kv Merkus kommer att förses med ett interaktivt analogt adresserbart brandlarmsystem Consilium FG5000TM och cirka 300 rökdetektorer kommer att skydda fastigheten.

Bild/Illustration: Platzer Fastigheter AB