Om oss

Oavsett om du behöver ett enklare brandskydd eller ett stort integrerat brand- och gaslarmsystem, är vårt mål alltid detsamma. Att förse dig som kund med en lösning baserad på ditt behov, med support av vår engagerade och välutbildade servicepersonal. Vi finns för dig!

Consilium AB, utvecklar och marknadsför produkter och system för säkerhet, miljö och navigation, och är världsledande inom marint brandskydd. Consilium AB har egna bolag i 16 länder runt om i världen bl.a. i Europa, USA och Asien. Consiliums brand- och säkerhetssystem skyddar människor och värden runt hela jordklotet. Allt från 1400 tågvagnar i Londons tunnelbana till flertalet av världens största kryssningsfartyg. Läs mer om Consilium.

Marin & Säkerhet
Inom internationell sjöfart erbjuder Consilium produkter och system inom säkerhet, navigation och miljö. Utbudet omfattar brand och gas säkerhetssystem, integrerade bryggsystem, marina färdskrivare, loggar, ship-, och radarsystem. Inom miljöområdet marknadsförs ett antal system för mätning av avgasutsläpp från fartyg.

Brandsäkerhet & Automation
Inom internationell olje-och gasindustri, med fokus på Mellanöstern, erbjuder Consilium produkter och system för brandsäkerhet, och automationssystem för olje-och gasanläggningar.

Consilium Säkerhet är ett marknads- och försäljningsbolag inom Consilium AB koncernen och vi erbjuder högteknologiska säkerhetssystem inom brand- och gaslarm, med såväl enskilda delar som totalt integrerade säkerhetslösningar. Consilium Säkerhet hanterar allt från projektering och försäljning till installation och service och har kontor i Malmö, Helsingborg, Göteborg samt Stockholm. Via lokala återförsäljare täcks övriga delar av Sverige. Genom ett samarbete med SOS Alarm erbjuds även kvalificerad service utanför normal arbetstid.

Certifierade av SBSC Svensk Brand och Säkerhetscertifiering AB
Som certifierad anläggarfirma av SBSC kan vi garantera att samtliga leveranser och installationer utförs enligt fastställda myndighets-, kvalitets- och säkerhetsnormer. Vi har dessutom ett unikt koncept för tillsyn, skötsel och underhåll samtidigt som vi erbjuder helpdesk för teknisk support.

Avtal
Hos oss kan du få olika förslag på service och avtal. Från löpande service, inplanerad underhållsservice eller fullservice och givetvis akut service. Utöver detta kan vi även erbjuda månads- och kvartalsprov för automatiska brandlarmsystem enligt SBF 110.

Skräddarsytt
Oavsett om du behöver ett enklare brandskydd eller ett stort integrerat brand- och gaslarmsystem, är vårt mål alltid detsamma. Att förse dig som kund med en lösning baserad på ditt behov, med support av vår engagerade och välutbildade servicepersonal. Vi finns för dig!

Vår historia började på 1950-talet när Salénrederierna i Göteborg startade ett ”supportbolag” till sin egen kärnverksamhet som fick namnet Salén & Wicander. Under 1960-talet funderade man över brandfaran på fartygen och började utveckla brand- och gaslarm i samarbete med Reläteknik. Produktnamnet Salwico kom till som en förkortning av Salén & Wicander. På 1970-talet inleddes en satsning på landbaserade brandlarmsystem och de första brandlarmssystemen för land såg dagens ljus i mitten på 1970-talet. Dåtidens brandlarmcentraler fick namnet SPSP och de första som installerades i Sverige var på Torup slott utanför Malmö och på S:t Eriks sjukhus i Stockholm.

I slutet av 1980-talet hade Salénrederierna det lite kämpigt och då ville gärna Consilium överta företaget Siwertell, som lastade och lossade bulk till fartyg. På köpet fick Consilium med varunamnet Salwico och dess brandlarmsystem, som byter namn till Consilium Systems. Dagens Consilium Säkerhet är en avknoppning från Consilium Marins tidigare bolag, Consilium Security Systems, som verkade på industri- och landsidan under 1990 talet.

Våra värderingar

Organisationens DNA, de tre kärnvärdena – Kompetens – Flexibilitet – Engagemang –  genomsyrar allt vi gör i vår organisation. De är genetiskt en del av verksamheten, och hjälper oss långsiktigt att nå och bibehålla vår position i medvetandet hos människor i vår omvärld.

Kompetens

Vår sammanlagda erfarenhet gör att vi besitter en enorm kompetens. Det ger oss både stabilitet & trygghet, och är en bra grund för långsiktiga relationer till kunder och samarbetspartners. Kunskap är en styrka. Är man stark tar man ansvar. Tar man ansvar åstadkommer man hög kvalitet.

Flexibilitet

Genom att vara flexibla hittar vi möjligheter för våra kunder. Vi ger helt enkelt kunden lösningar på problemen, ibland redan innan de uppstår. Vi strävar efter att vara jordnära, personliga, och anpassningsbara. Hos oss finns det inga gränser och vi jobbar i en platt organisation. Vi drivs av en vilja att leverera ett mervärde i allt vi gör.

Engagemang

Vi är starkt engagerade i det vi gör och målet är alltid en nöjd kund. Vi lägger ner hela vår själ i uppdragen för att leverera det där lilla extra. Engagemanget genomsyrar verksamheten och hos oss är allting möjligt. Det finns inga problem som vi inte kan lösa genom att vara kreativa, positiva och engagerade. Vi håller alltid det vi lovar.

Milstolpar

1968 – Lanserades den första generationens system.
1971 – Släpptes det första gaslarmsystemet med inriktning mot marin användning på fartyg.
1973 – Inleds samarbetet med Japanska Nittan och rökdetektorn NID-38 tas fram.
1981 – Lanseras tredje generationen av konventionella brandlarmssystem C-300.
1989 – Levereras det första adresserbara brandlarmssystemet Consilium CS3000.
1997 – Lanseras världens första integrerade gas- och brandlarmsystem.
2003 – Utvecklas ett system för detektering av tåg. DSB beställer systemet för hela 100st tågset.
2004 – Lanseras andra generationen adresserbara system Consilium CS4000.
2010 – Släpps den nya systemplattformen Consilium FG5000, sjätte generations brandlarmsystem från Consilium, som blir huvudplattform för framtida produkter och applikationer.

Consilium Safety Sweden AB

Syd

Malmö
Vevaxelgatan 11
212 41 MALMÖ 
Telefon: 040-36 50 60

Helsingborg
Florettgatan 27D
254 67 HELSINGBORG
Telefon: 042-453 03 79

 

Väst

Salsmästaregatan 21
422 46 HISINGS BACKA
Telefon: 031-710 79 00 

Öst

Hammarby Fabriksväg 25 
120 33 STOCKHOLM
Telefon: 08-563 05 200 

Vårt sortiment

  • Lösningar för brand-och gasdetektering
  • Olje-och gasledning läcksökning
  • Brandsläckningssystem och nödsystem avstängning
  • Instrumentering inklusive styrsystem för tankanläggningar och terminaler